Project Description

CLIENT
   Whitworth University
LOCATION
   Spokane, WA

Whitworth University Pine Bowl

SPVV served as landscape architectural consultant to the university and a local architectural firm for renovations at the Pine Bowl. Specific responsibilities included design of the new all-weather football surface, drainage design, coordination with other consultants on electrical and communications pathways, and planning for future expansion. SPVV staff had previously worked on the Pine Bowl in 1994 for the construction of a new football field, all-weather NCAA level track and field facility, and master planning for future expansion.

PROJECT TYPE: higher education and campus, athletic
CLIENT: Whitworth University
LOCATION: Spokane, WA
COMPLETED: 1994, 2017
COLLABORATORS: ALSC Architects
SERVICES: site design, site layout, artificial turf layout
SEE MORE:
  higher education and campus  /  athletic